Wilma Boerwinkel | EdeWageningen

Van 12 februari tot eind juni 2020 exposeert Wilma Boerwinkel uit Ede in de Parkfoyer van Theater Junushoff in Wageningen.

Klik hier voor een overzicht van het geëxposeerde werk en de prijzen daarvan.

Wilma Boerwinkel-van der Leer woont en werkt in Ede. Ze maakt tekeningen en schilderijen op papier en op canvas en werkt daarbij voornamelijk met acryl- en olieverf, aquarelverf en inkt. Ook experimenteert ze graag met deze technieken en maakt spannende combinaties op verschillende ondergronden.

Wilma vindt het een uitdaging te werken op een groot doek, en daarop bloemen of een uitvergroot deel daarvan te schilderen. Naast bloemen maakt ze ook abstract werk, waarin lijnen en blokken samen spelen en in balans worden gebracht door toepassing van ritme en kleur. Al haar beelden en voorstellingen zijn geïnspireerd door wat ze ziet in de natuur. Haar inspiratie voor structuren haalt ze uit het patina van verweerde en vergane objecten

Wilma heeft inmiddels een eigen stijl ontwikkeld. Haar werk is herkenbaar aan het persoonlijke kleurgebruik en kleurcombinaties.

De getoonde werken zijn te koop: prijzen vindt u op de site van KunstEditie.

Bent u nieuwsgierig geworden naar (meer) kunst van Wilma Boerwinkel of wilt u meer informatie neem dan contact op met KunstEditie.