Dolf Dijkstra | Zevenaar

Van 14 september tot eind december 2019 exposeert Dolf Dijkstra uit Zevenaar in de Parkfoyer van Theater Junushoff in Wageningen.

Klik hier voor een overzicht van het geëxposeerde werk en de prijzen daarvan.

De STRONGHOLDS van Adolf Dijkstra

Al 15 jaar maakt Adolf Dijkstra - roepnaam Dolf - zijn ‘bastions’ oftewel ‘strongholds’ in allerlei vormen en technieken. Maar wat betekent het? Een bastion is een versterkt bouwwerk, bedoeld om de inhoud te beschermen tegen kwade invloeden van buiten. Dat kunnen in letterlijke zin goederen zijn, mensen en dieren maar in figuurlijke zin ook visies, gedachten en/of overtuigingen.

Maar ook een mens heeft zijn eigen bastion. Soms moeten muren geslecht worden om tot de ziel van een persoon te geraken of om zijn vertrouwen te verdienen. Soms bouw je een geestelijke vesting om jezelf te beschermen. Allemaal raakvlakken in het werk van Dijkstra

De vorm van de strongholds leent zich voor Adolf Dijkstra, die is opgeleid als grafisch ontwerper, prima om varianten en grafische vertalingen te maken. Omdat het beeld ook zonder de betekenis interessant blijft om naar te kijken en om mee te spelen.

De getoonde werken zijn te koop: prijzen vindt u op de site van KunstEditie. Bent u nieuwsgierig geworden naar (meer) kunst van Adolf Dijkstra, of wilt u meer informatie, neem dan contact op met KunstEditie.