Ingeborg Leeftink | Wageningen

Van 1 februari tot 1 juli 2018 exposeert Ingeborg Leeftink uit Wageningen in de Parkfoyer van Theater Junushoff in Wageningen.

Klik hier voor een overzicht van het geëxposeerde werk en de prijzen daarvan.

Ingeborg Leeftink uit Wageningen heeft een grafische opleiding. Ondanks dat heeft ze de afgelopen jaren met name als kunstschilder en tekenaar gewerkt. Ook maakte ze de afgelopen jaren veel grote mozaïeken in opdracht.

Het laatste jaar legt zij de focus echter meer op dat waar zij ooit mee begon: de grafiek. Met name het maken van linosnedes, waarbij je heel precies met gutsjes delen van het linoleum wegsnijdt, en daarna de vorm die overblijft afdrukt, heeft momenteel haar aandacht. De werken die nu te zien zijn in Theater Junushoff zijn uit een recente kattenserie. Van elk werk zijn een aantal afdrukken gemaakt. Die afdrukken zijn daarna weer door Ingeborg bewerkt met bladgoud of met een tweede kleur (in dit geval, grijs, rood of geel). En omdat Ingeborg van experimenteren houdt zijn er ook bewerkingen met insnijdingen, waardoor lagen op de voorgrond en op de achtergrond met elkaar gaan werken.

De getoonde werken zijn te koop: prijzen vindt u op de site van KunstEditie.

Bent u nieuwsgierig geworden naar (meer) kunst van Ingeborg Leeftink of wilt u meer informatie neem dan contact op met KunstEditie.