Wilma Boerwinkel | Ede

Van 16 september tot 22 december 2017 exposeert Wilma Boerwinkel uit Ede in de Parkfoyer van Theater de Junushoff in Wageningen.

Klik hier voor een overzicht van het geëxposeerde werk en de prijzen daarvan.

Wilma Boerwinkel-van der Leer woont en werkt in Ede. Haar tekeningen, schilderijen en andere werken maakt ze met acryl- of olieverf, aquarel of inkt, of met een combinatie van die materialen, op verschillende ondergronden. Door te zoeken naar spannende combinaties van verf en ondergrond probeert ze tot boeiende en verrassende beelden te komen.

Naast bloemen - haar eerste liefde - maakt ze abstracte werken, waarin lijnen en vormen hun balans vinden door toepassing van ritme en kleur. De voorstellingen van deze werken krijgen langzaam vorm in haar hoofd. Daar rijpen ze tot hun definitieve compositie is bepaald. Dan pas volgt het verwerken van die beelden op doek, waarbij in de zoektocht naar balans nog veel kan veranderen. Maar altijd ontstaat er na verloop van tijd een goed georganiseerde, uitgebalanceerde werkelijkheid: Wilma’s werkelijkheid.

Bent u nieuwsgierig geworden naar (meer) kunst van Wilma Boerwinkel of wilt u meer informatie, neem dan contact op met KunstEditie.