Willem Stolwijk | Driebergen Rijssenburg

Van 21 april t/m 6 oktober 2014 exposeert Willem Stolwijk in Theater Junushoff.

Klik hier voor een overzicht van het geëxposeerde werk en de prijzen daarvan.

Willem StolwijkWillem Stolwijk | Lost and New Worlds

De natuur neemt het over: de mens is toeschouwer geworden. Herstellende landschappen bouwen zich op. In verdwenen landschappen creëert de natuur nieuwe plekken. Zo ontstaat een herhaling van verschillende fasen. Steeds weer opnieuw. Dit alles is terug te vinden in de schilderijen van Willem Stolwijk (Leiden, 1945). Hij laat een bijna verloren wereld zien na het ingrijpen van de mens. De kracht van de natuur is een onuitputtelijke bron voor zijn werk.

Willem Stolwijk (Leiden, 1945) schildert al van jongs af aan. Tijdens zijn studie raakte dat echter wat op de achtergrond maar ook in die jaren blijft het een belangrijke passie in zijn leven. Ook tijdens zijn loopbaan in het bedrijfsleven blijft de drang om te creëren een belangrijke invulling van zijn ambities. In 2004 wordt hij toegelaten tot de Nieuwe Akademie in Utrecht waar hij in 2009 afstudeerde met zijn project “Creative Destruction”, een serie grote zwart/wit tekeningen die de destructie van mens en cultuur op indringende wijze in beeld brengt. Sindsdien werkt hij als professioneel schilder/tekenaar. Hij heeft geëxposeerd in Noorden, Ede, Groningen, verschillende malen in Utrecht en in Bergen aan Zee. Onlangs in Amersfoort, Doorn en Driebergen. De groeiende natuur in zijn nieuwe schilderijen is een vervolg op de verwoestende en chaotische landschappen in zijn eerder werk.

Nieuwsgierig geworden naar (meer) kunst van Willem Stolwijk of wilt u meer informatie, neem dan contact op met KunstEditie.