Jits Bakker | Wageningen

Van 3 maart tot 21 april 2014 exposeert Jits Bakker in het Theatercafé van de Junushoff.

Klik hier voor een overzicht van het geëxposeerde werk en de prijzen daarvan.

Jits Bakker

De Wageningse kunstenaar Jits Bakker laat in de Junushoff een klein deel van zijn oeuvre zien: voornamelijk schilderijen en bronzen sculpturen. Onlangs heeft hij de stad Wageningen ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan het 5 meter hoge beeld “Fly Away” geschonken, dat een prominente plek op de markt heeft gekregen. Het beeld symboliseert de internationale Wageningse student die uitvliegt over de wereld om zijn kennis en missie uit te dragen. De vogels verbeelden tevens de vredesduif, omdat in Wageningen de vrede getekend is. De vrouwelijke figuur geeft haar liefde door, omdat vrede en vrijheid inherent is aan liefde voor elkaar en voor de wereld.

Het beeld markeert de veelzijdigheid en het rijke karakter van de stad Wageningen en verankert daarmee deze waarden voor huidige en toekomstige generaties. Een schaalmodel van dit beeld is tijdelijk tentoongesteld in de Junushoff.

Enkele bronzen schaalmodellen van het beeld "Fly Away" (70 x 30 cm groot) zijn te koop. Dit zijn unieke gelimiteerde modellen die afzonderlijk met de hand zijn gemaakt en volgend de cire perdue methode zijn gegoten. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het dekken van de giet-, materiaal- en plaatsingskosten van het grote beeld op de Markt in Wageningen.

Nieuwsgierig geworden naar (meer) kunst van Jits Bakker of wilt u meer informatie neem dan contact op met KunstEditie.