Jasper M. Hulshoff pol en Susanne Bagaya | Wageningen

Van 20 september tot 15 november 2010 exposeren Jasper M. Hulshoff pol en Susanne Bagaya in het Theatercafé van de Junushoff.

Klik hier voor een overzicht van het geëxposeerde werk en de prijzen daarvan.

Jasper M. Hulshoff pol

Jasper M. Hulshoff pol (1976, Wageningen) is sinds 2000 werkzaam als kunstschilder, tekenaar, grafisch ontwerper en interaction designer. Hij heeft zich, na zijn studie interaction design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, vooral toegelegd op de schilderkunst. Zijn schilderwerk bestaat voornamelijk uit portretten van mensen en dieren. Als hij dieren schildert zijn dit meestal honden en ezels. De afmetingen van zijn schilderijen kunnen varieren van 5 bij 5 centimeter tot 2 bij 2 meter. Als je het werk van Jasper bekijkt valt gelijk de losse manier van werken op. De kleuren die hij doorgaans gebruikt brengen een sterke sfeer op het doek teweeg. Het geheel laat absoluut een diepe indruk achter.

Susanne Bagaya

Susanne Bagaya (Zutphen, 1962) werkte na haar studie als grafisch ontwerpster en zeefdrukster van textiel en papier in haar eigen zeefdrukkerij. In die tijd haalde zij veel inspiratie uit de Punk van de jaren '70 en haar "second hometown" London, waar ze zich bezig hield met onder andere het maken van designerkleding en muziek. Inmiddels is zij al jaren werkzaam in het onderwijs als technisch onderwijs assistent.

Omdat ze haar creatieve verleden begon te missen is zij een aantal jaren geleden begonnen met edelsmeden. Haar collectie bestaat uit zowel op ambachtelijke wijze vervaardigde sieraden, zoals zilveren ringen (vaak voorzien van halfedelstenen) en broches van messing en alpaca. Ook heel fijn haakwerk behoort tot één van de technieken die Susanne hanteert om haar sieraden te vervaardigen en gelamineerde afbeeldingen van onder andere vogels en vissen zijn hier ook vaak onderdeel van. Susanne laat een heel gevarieerde collectie aan sieraden zien: strak, mooi afgewerkt, maar ook voorzien van een dosis humor.