Marianne Schokkenbroek | Wageningen

Van 12 december 2011 tot 5 maart 2012 exposeert Marianne Schokkenbroek in het restaurant van de HEMA in Wageningen.

Klik hier voor een overzicht van het geëxposeerde werk en de prijzen daarvan.

Marianne Schokkenbroek (1980) tekent al bijna haar hele leven en maakt sinds 2009 ook schilderijen. Het kleurrijke abstracte werk is een voortzetting van wat ze eerder in het klein maakte met kleurpotlood op papier. Nu er de ruimte in huis is om te schilderen lijken de mogelijkheden eindeloos: veel grotere werken waar veel meer op past en door het gebruik van olieverf kunnen een oneindig aantal kleuren gebruikt worden. Momenteel experimenteert Marianne met kleurencombinaties en terugkerende motieven, al of niet in combinatie met figuratieve elementen. De inspiratie daarvoor komt overal vandaan, maar een voorliefde voor retro vormgeving en folkloristische motieven is wel terug te vinden in de schilderijen. 
Marianne maakt niet alleen vrij werk, maar schildert ook (semi-) abstract werk en portretten in opdracht. Hierbij is het streven om de figuratieve elementen en portretten op te laten gaan in een achtergrond van kleurrijke motieven.

Heeft u interesse in het werk van Marianne Schokkenbroek, of wilt u meer informatie, neem dan contact op met KunstEditie.