Trude Euser | Rhenen

Van 6 juni tot 5 september 2011 exposeert Trude Euser - van Beest in het restaurant van de HEMA in Wageningen.

Klik hier voor een overzicht van het geëxposeerde werk en de prijzen daarvan.

Trude Euser-van Beest (1982) volgde de lerarenopleiding Kunst en Beeldende Vorming aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na haar studie ging Trude als docent aan de slag in het voortgezet onderwijs. Daarnaast werkt ze sinds 2000 parttime voor Atelier Céramique, een kunsthandel in Barendrecht en in opdracht voor particulieren en bedrijven.

‘Mijn werk is zeer gevarieerd, omdat ik bijna alles aanpak wat maar met vormgeving te maken heeft’, licht Trude toe. Ze heeft zich onder andere bekwaamd in het schilderen, in digitale vormgeving en het maken van fotocollages. Qua schilderwerk is ze gespecialiseerd in het schilderen van mensen en dieren.

Fotocollages
Trude maakte diverse kunstwerken van door de klant gekozen onderwerpen. Zo ontwierp ze bijvoorbeeld fotocollages van persoonlijke foto’s. Trude: ‘Ik vind het leuk om met deze fotocollages mensen te prikkelen om goed te kijken.’
De kunstenares uit Rhenen gebruikt hierbij herkenbare elementen, die ze samenvoegt tot een heel nieuw beeld met een surrealistisch karakter. In de keuzes die ze maakt tijdens het creatieve proces spelen de sfeer en de kleur van de foto’s een bepalende rol.
De fotocollages kunnen op diverse materialen geprint worden. Zo maakte Trude voor de bibliotheek van de Erasmus Universiteit in Rotterdam een fotocollage waarvan fragmenten geprint zijn op glasfolie. Deze collages zijn vervolgens op verschillende ramen in het gebouw geplakt. Dit is slechts een voorbeeld van de vele mogelijke toepassingen.

Grafische vormgeving
Verder werkt Trude parttime als grafisch vormgever aan het ontwerpen van websites, folders, posters en kaarten voor diverse doeleinden. Ze werkt daarbij vaak samen met tekstbureau Studio Zingever uit Wageningen. ‘Het is altijd een uitdaging om van tekst en vormgeving een mooi geheel te maken’, aldus Trude.

Heeft u interesse in het werk van Trude Euser - van Beest of wilt u meer informatie, neem contact op met KunstEditie.